Валюта: грн $1 = грн
Акції 100
Меню
Каталог товарів
Пн-Пт: 9:00 – 18:00
Cб-Нд: 11:00 – 16:00
(044) 390 27 55 (063) 710 64 32 (099) 261 89 43 ВСІ КОНТАКТИ
Відділ продажів
(063) 885 29 00
(050) 918 43 87
(097) 039 14 10
(044) 390 27 55
(099) 261 89 43
(063) 710 64 32
Технічний відділ
(066) 668 68 30
(063) 885 29 01
Відділ монтажу
(097) 039 14 10
(044) 390 27 55
Графік роботи:
Пн-Пт: 9:00 – 18:00
Сб-Нд: 11:00 – 16:00
Адреса магазину та офісу:
Nadzor.ua
вул. Академіка Кримського, 4а 114
Київ, Україна, 03142
Адреса електронної пошти:
info@nadzor.ua (Відділ продажів)
to@nadzor.ua (Тех. відділ)
Карта проїзду
Опубліковано 10-12-2020

Технологія «Розумний дім»

За прогнозами аналітиків ABI Research, продаж у 2022 році smart home-систем (системи Розумний дім) перевищить показники 2018 практично в 2,5 рази. Про що це каже? Перш за все, про те, що ця чудова технологія стає все більш доступною для більшості людей, які дбають про свій комфорт і безпеку. Вона вже не є атрибутом виключно супербагатої, як у недалекому минулому, і це справді тішить!

Чи збираєтеся спантеличити Google запитом «система розумний будинок опис»? Не поспішайте, адже ми вже підготували для Вас невеликий огляд найкориснішої інформації, яка може стати Вам у нагоді з цієї теми. До речі, Ви чули про Tuya Smart ? Ви ще не знайомі з нею? Тоді просто запам'ятайте цю назву, бо ми приготували для Вас сюрприз! Цікаво? Тоді почнемо по порядку!

Сучасна технологія Розумний будинок - це, по суті, централізований орган, що управляє домашньою екосистемою (усієї або її частиною), яка складається з численного домашнього обладнання, підключеного до неї. Це управління може здійснюватися автоматично (запрограмовано, невипадково визначення розумний будинок означає – автоматизація будинку), або ж коригуватися за безпосередньої участі людини (через спеціальну панель або смартфон). Сьогодні розумному будинку під силу:

  • ефективно заощаджувати енергоресурси;
  • забезпечити надійну охорону;
  • контролювати стан побутових комунікацій та запобігати аварійним ситуаціям (протечки, задимлення, загазованість, затоплення тощо);
  • підтримувати необхідний мікроклімат у приміщенні;
  • вмикати/вимикати необхідні електроприлади
  • і багато чого іншого, що може забезпечити комфорт людині та її оточенню.

 

Як вибрати систему Розумний дім?

Вам неймовірно сподобалися чудові технології Розумного дому. Більше того, Ви вже передчуваєте, як кардинально зміните своє життя разом із ними. Але тут постає питання: як правильно розібратися в тому, що пропонує сьогодні ринок? З чого саме розпочати здійснення своєї мрії? Із задоволенням підкажемо, на що звернути увагу насамперед, вирушаючи за покупкою стартового набору для Розумного дому. Отже.

Усі елементи системи Розумного дому мають бути сумісні на основі загальних стандартів. Справа в тому, що дана технологія настільки прогресивна і затребувана, що стала пріоритетом розвитку для різних компаній. І це не дивно, ми ж бачили прогнози експертів. Тому на ринку компонентів розумного будинку сьогодні існує безліч бездротових технологій, які затято конкурують між собою за серця та гаманці споживачів. Найпопулярнішими з них вважаються стандарти:

  • Z-Wave - цей найбільш затребуваний (оскільки він підтримує пристрої домашньої автоматизації від різних виробників) бездротовий протокол був створений спеціально для технології Розумного будинку в 2001 році, він ідеально працює на площі 10-500 м2 і використовує топологію mesh (ретранслює сигнал і автоматично знаходить оптимальний маршрут для нього);
  • ZigBee - був створений для роботи з мережами з різних датчиків (наприклад, температури, газу, води) з різною топологією (включаючи mesh), а з 2007 року був оснащений командним стандартом для управління smart home, але - виключно пристроїв домашньої автоматизації (наприклад , замків, датчиків, реле), а не побутової техніки, до того ж він може бути несумісний з пристроями інших виробників;
  • Bluetooth Low Energy – версія 4.2 відрізняється низьким енергоспоживанням (що зручно для роботи бездротових навушників та колонок, а також датчиків на батарейках), проте топологія mesh (з якою система Розумного дому найбільш приваблива) з'явилася в цьому протоколі лише у 5 версії, а відсутність єдиного стандарту управління обмежує використання цього протоколу якимось одним виробником;
  • Wi-Fi – протокол незамінний для IP-камер та інших пристроїв для передачі відеосигналу, проте внаслідок високого енергоспоживання та неможливості ретрансляції з ним невигідно робити довго працюючі датчики для Розумного дому, до того ж у виробників пристроїв з модулем Wi-Fi немає загальних стандартів.

Яку саме технологію вибрати – справа смаку та потреб. Оскільки якщо Вам в майбутньому знадобиться додати до своєї системи більше різноманітних пристроїв, то найкращим варіантом для Вас стане та, яка:

  • має сумісність із пристроями різних виробників

або ж

  • відрізняється великою різноманітністю компонентів.

До речі, чудовим вибором сучасної платформи для Розумного дому може стати Tuya Smart , що підтримує всі вищезгадані стандарти. А 90000 продуктів різних виробників, що використовують її технологію, значно розширять можливості Вашого Розумного будинку. Погодьтеся, адже це зручно!

[video-shortcode-FLHk3ROw4hA]

Вибирайте компоненти не лише одного стандарту, а й радіочастоти. Робоча частота пристрою (незалежно від стандарту, що використовується) залежить від того, в якій країні вироблявся даний компонент. Так, наприклад, у компонентах, що купуються в країнах ЄС, розумний будинок система використовує частоту 868 МГц, у США або Австралії – 915 МГц, а в Китаї – 784 МГц. Це особливо важливо враховувати у випадку, якщо Ви купуєте компоненти для своєї системи в різних країнах, оскільки вони можуть виявитися просто несумісними.

Не варто вибирати найдешевші з запропонованих варіантів. Розраховуючи заощадити на комплектації Розумного будинку та вибираючи найдешевшу продукцію, в результаті можна отримати систему «з проблемами» внаслідок:

  • відсутності доступної для розуміння мови в додатку для налаштувань (інакше замість зрозумілого всім «Розумний дім опис» можна зіткнутися з набором симпатичних, але загадкових ієрогліфів);
  • необхідності додатково купувати перехідники для підключення пристроїв, які не адаптовані до європейських розеток;
  • несумісності пристроїв навіть з відповідним стандартом і радіочастотою (деякі виробники спеціально випускають продукцію, сумісну виключно в рамках цього бренду);
  • більш-менш коректної роботи системи тільки в тому випадку, якщо сервер Розумного дому розташований у країні-виробнику.

Намагайтеся придбати відразу всі необхідні компоненти. Правильно складений сценарій домашньої автоматизації передбачає взаємозв'язок різних пристроїв. Тому відсутність будь-якого компонента для роботи системи лише загальмує її повноцінний запуск до того часу, коли все одно буде придбано. А це – втрата часу на пошук недостатнього, редагування сценарію та переналаштування обладнання.

Нема чого купувати непотрібні компоненти. Ретельно продуманий сценарій дозволить найбільш правильно спланувати покупку лише найнеобхідніших компонентів та пристроїв, а також їх оптимальних варіантів (наприклад, вбудованих чи накладних). А це допоможе уникнути непотрібних витрат.

 

Вибір типу пристрою для Розумного дому

Робота будь-якої системи Розумного будинку ґрунтується на взаємодії трьох основних типів пристроїв:

  • контролера (хаба);
  • датчиків, чи сенсорів;
  • актуаторів.

Контролер – найголовніший компонент Розумного будинку, він виконує функції керуючого пристрою, за допомогою якого система Розумного будинку зв'язується із зовнішнім світом (через Інтернет) та забезпечує зв'язок між пристроями всередині неї. Простіше кажучи, контролер об'єднує всі розумні прилади в єдину мережу та здійснює централізоване управління Розумним будинком, а також служить «командним пунктом» власнику Розумного будинку, з яким той може зв'язуватися за допомогою панелі або пульта керування, а також смартфона (як, наприклад, у Tuya Smart ).

Контролер (залежно від моделі) може підтримувати від 25 до 220 пристроїв, тому краще вибирати модель з деяким запасом, особливо якщо Ви плануєте з часом розширювати мережу Розумного будинку. Усі контролери оснащуються LED-індикацією чи інформативним екраном.

Сенсори ( датчики ) призначені для збору інформації про зміну зовнішніх умов. Ці пристрої складають численну групу компонентів Розумного будинку, найбільш затребуваними з яких є датчики:

  • відкриття дверей та вікон;
  • температури та вологості;
  • рухи (до речі, вони не реагують на кішок та собак);
  • протікання води;
  • диму і т.д.

Актуатори – це пристрої виконавці. Вони більш численні, ніж датчики, і складаються з:

  • розумних розеток;
  • розумних вимикачів;
  • клімат-контролерів;
  • сирен;
  • розумних клапанів для труб;
  • розумного реле і т.д.

До речі, відповідь на питання про те, скільки коштує система Розумний будинок, часто полягає в тому, скільки пристроїв (крім контролера) з груп датчиків та актуаторів вона включає в себе. Іншим ціноутворювачем домашньої автоматизації часто служить стандарт (Z-Wave – найдорожчий, оскільки сумісний з багатьма виробниками). Специфічна комплектація контролера, датчиків та актуаторів дозволяє складати цілі системи, що відповідають за безпеку, освітлення, мікроклімат, сонцезахист, енергоспоживання та енергозбереження в будинку. Розглянемо їх докладніше нижче.

 

Система безпеки

Купити систему Розумний будинок точно варто, щоб забезпечити своєму будинку захист як від незаконного вторгнення в нього, так і від різних несподіваних неприємностей (наприклад, витоку газу, пожежі, протікання води), наслідки яких можна максимально мінімізувати дистанційно. Як компоненти цієї системи можуть виступати:

Особливо будуть корисні різноманітні інтегровані в Розумний дім датчики під час тривалої відсутності господаря (наприклад, під час відпустки чи відрядження). При виникненні екстреного випадку домашня автоматизація допоможе вчасно вирішити проблему, що виникла, без присутності людини (відправить сигнал тривоги та повідомлення господарю і у відповідні служби, а також активує необхідні виконуючі пристрої для запуску відеозйомки, блокування дверей і воріт тощо).

[video-shortcode-cUufm9RUpZc]

 

Система освітлення

Дана система дозволить забезпечити регулювання інтенсивності та зонарності освітлення, а також більш економну витрату електрики. З іншого боку, Розумний будинок подбає про те, щоб вимкнути світло за забудькуватими мешканцями, або, навпаки, включить його за відсутності господаря (для імітації присутності). Для цього будуть корисні:

  • датчики освітленості, присутності та руху;
  • розумні вимикачі;
  • димери;
  • керуючі світлодіодними світильниками та стрічками контролери.

Для керування системою можна прописати різні зручні сценарії, наприклад, «Сон», «Гості» або «Домашній кінотеатр». Управління може здійснюватися за допомогою сенсорних панелей та дистанційно (за допомогою пульта чи смартфона).

 

Кліматична система

Обов'язково варто купити Розумний будинок тим, хто дбає про підтримку у приміщенні комфортного мікроклімату. Адже домашня автоматизація візьме на себе управління кондиціюванням та вентиляцією, системою обігріву (включаючи котли) та теплими підлогами не тільки в кожній кімнаті будинку, а й в оранжереї та зимовому саду. А влітку забезпечуватиме полив присадибної ділянки.

Завдання власника – лише прописати необхідний йому сценарій, корегувати який він зможе та віддалено. Основними компонентами цієї системи будуть:

  • датчики температури та вологості;
  • термостати та терморегулятори;
  • клімат-контролери;
  • гігростати.

Сонцезахист

Ця система Розумного будинку дозволить автоматично керувати жалюзі та рольставнями, а також шторними карнизами – залежно від кількості сонячного світла, або за якимось конкретним годинником та днями. Для цього підбираються відповідні модулі керування.

 

Енергоспоживання та енергозбереження

У сфері управління цієї системи – усі пристрої, які споживають електроенергію. Розумний будинок відстежує параметри їх роботи, розподіляє навантаження та ініціює підключення до електромережі, не перевантажуючи її або відключення (залежно від зовнішніх умов та заданого сценарію). Завдяки цьому досягається значна економія електроенергії (до 40%), а також води (до 25%) та газу (до 35%).

Вам сподобалося те, що ви дізналися? Ви вже готові надіслати в Google новий запит «система Розумний дім купити»? Знову ж таки, не варто поспішати. Адже ми обіцяли Вам сюрприз та впевнені, що він Вам сподобається! Отже.

Представляємо Вам чудову технологію Tuya Smart ! Керуючи цією платформою голосом або дистанційно зі смартфона (використовуючи мобільний додаток Tuya Smart для iOS та Android ), Ви перетворите світ Ваших домашніх пристроїв на Всесвіт розумних речей, які будуть невпинно дбати про Вашу безпеку та комфорт і вдень, і вночі.

Бажаєте заощадити? Ми із задоволенням запропонуємо Вам цю сучасну технологію за найбільш вигідною ціною, як і всі необхідні її компоненти, завдяки яким Ви, без сумніву, легко збудуєте свій найрозумніший будинок! Телефонуйте нам і починайте створювати своє прекрасне майбутнє зараз!

Відгуки покупців