Валюта: грн $1 = грн
Акції 100
Меню
Каталог товарів
Пн-Пт: 9:00 – 18:00
Cб-Нд: 11:00 – 16:00
(044) 390 27 55 (063) 710 64 32 (099) 261 89 43 ВСІ КОНТАКТИ
Відділ продажів
(063) 885 29 00
(050) 918 43 87
(097) 039 14 10
(044) 390 27 55
(099) 261 89 43
(063) 710 64 32
Технічний відділ
(066) 668 68 30
(063) 885 29 01
Відділ монтажу
(097) 039 14 10
(044) 390 27 55
Графік роботи:
Пн-Пт: 9:00 – 18:00
Сб-Нд: 11:00 – 16:00
Адреса магазину та офісу:
Nadzor.ua
вул. Академіка Кримського, 4а 114
Київ, Україна, 03142
Адреса електронної пошти:
info@nadzor.ua (Відділ продажів)
to@nadzor.ua (Тех. відділ)
Карта проїзду
Опубліковано 03-07-2018

Запис по датчику руху

До нас часто звертаються із запитаннями:

  • А чи є в IP камері датчик руху ?
  • А може записуватись відео з IP камери за датчиком руху?
  • Чи можу я налаштувати на відеореєстратор запис по датчику руху?

За частою досвідчені "продавці" починають розповідати клієнту, що всі IP камери мають інтелектуальний датчик руху, який має безліч налаштувань по чутливості, по зоні виявлення і включивши запис по руху ви заощадите безліч місця на жорсткому диску, маючи тільки корисні записи. Теоретично все це справді так. Але як воно працює на практиці? Для початку давайте розберемося, що є датчиком руху в IP камері і як він працює.

Як відомо, в основі будь-якої камери лежить цифрова матриця, яка формує зображення. Матриця складається з безлічі світлочутливих осередків, які називаються пікселями. Потрапляючи на піксель світлового потоку формується електричний сигнал, пропорційний інтенсивності світлового потоку. Саме ці сигнали, з пікселів матриці, після проходження складної обробки формуються в картинку, яку ми можемо спостерігати на екрані монітора. Інформацію про зміну світлового потоку на пікселях матриці та бере за основу програмний датчик руху будь-якої IP камери . Тобто датчик руху спрацьовуватиме при будь-якій зміні кольору у виділеній області. Тепер перевіримо, як це працює на практиці.

Уявимо типову ситуацію: IP Камера встановлена зовні приміщення, на розі будинку, спрямована на вхідну хвіртку. Потрібно вести запис всіх хто входить і виходить через хвіртку цілодобово.

Для налаштування в IP камері датчика руху потрібно виконати такі дії:

  • активуємо датчик руху
  • вибираємо потрібну зону
  • виставляємо чутливість

У налаштуваннях відеореєстратора встановлюємо запис подій датчику руху.

Через кілька днів перевіряємо записи, на жорсткому диску відеореєстратора, які були зроблені за програмним датчиком руху камери. При перегляді архіву записаних даних з'ясовується, що датчик руху спрацьовував за таких обставин:

  • Люди, що проходять
  • Різкі перепади освітленості
  • При переході камери з денного в нічний режим і навпаки
  • Шуми які з'являються при настанні сутінків
  • Падаючий сніг
  • У нічний час на комах пролітають поблизу камери і засвічені нічний ІЧ підсвічуванням
  • Дощ у нічний час також засвічується ІЧ підсвічуванням
  • Тварини та птиці
  • Світло фар від машин, що проїжджають назустріч, в нічний час.
  • Інші мимовільні спрацьовування.

Визначити в такій величезній кількості файлів необхідну подію займає дуже багато часу, а часто клієнт вимагає налаштувати повідомлення на електронну пошту при спрацюванні датчика руху. При такій роботі до поштової скриньки надходитимуть сотні листів щодня. Хоча, в реалі, через хвіртку проходять 2-3 особи на день. Звичайно в камері є налаштування, які можуть значно знизити кількість помилкових спрацьовувань. Але можна настільки загрубити датчик руху, що він не спрацює в потрібний момент. А це зводить нанівець всю систему відеоспостереження.

Зважаючи на все вище викладене, більш раціонально використовуватиме апаратний датчик руху . Такі датчики найчастіше застосовуються в системах охоронної сигналізації та керування освітленням. Вони засновані на піроелектричному детекторі, що є приймачем хвиль інфрачервоного діапазону, що виходять від теплих предметів. Тобто апаратний датчик руху спрацьовує на інфрачервоне випромінювання, яке походить від тіла людини (на тепло людського тіла). Багато моделей таких датчиків мають імунітет від тварин - спрацьовують на тіло, що рухається вагою більше 15 або 25 кг. Таким чином, при грамотному розташуванні апаратного датчика руху кількість помилкових спрацьовувань мінімально або навіть зводитися до нуля. При тестуванні протягом 5 днів не було зафіксовано жодного хибного спрацьовування.

Ще однією великою перевагою апаратного датчика руху є його просте встановлення та налаштування. Точніше сам датчик зазвичай взагалі не вимагає ніякої настройки, потрібно лише подати на нього живлення 12 Вольт і підключити вихід датчика на так званий "тривожний вхід відеореєстратора". Такими входами обладнано деякі моделі реєстраторів Dahua . При використанні апаратного датчика руху можна налаштувати запис, лише за рухом, для економії місця на жорсткому диску. Однак потрібно враховувати, що в такому випадку вся система запису безпосередньо залежатиме від цього датчика, який не може гарантувати 100% роботу. У разі виходу з ладу датчика, блоку живлення, обриву кабелю запис не проводитиметься взагалі. Тому більш надійно буде налаштувати комбінований запис - постійний цілодобовий + запис руху.

Ще однією корисною особливістю подібних відеореєстратор є наявність "тривожних виходів" - реле яке може спрацьовувати за тим самим датчиком руху і проводити різні пристрої, наприклад включати освітлення в темний час доби.

Відгуки покупців