Валюта: грн $1 = грн
Акції 100
Меню
Каталог товарів
Пн-Пт: 9:00 – 18:00
Cб-Нд: 11:00 – 16:00
(044) 390 27 55 (063) 710 64 32 (099) 261 89 43 ВСІ КОНТАКТИ
Відділ продажів
(063) 885 29 00
(050) 918 43 87
(097) 039 14 10
(044) 390 27 55
(099) 261 89 43
(063) 710 64 32
Технічний відділ
(066) 668 68 30
(063) 885 29 01
Відділ монтажу
(097) 039 14 10
(044) 390 27 55
Графік роботи:
Пн-Пт: 9:00 – 18:00
Сб-Нд: 11:00 – 16:00
Адреса магазину та офісу:
Nadzor.ua
вул. Академіка Кримського, 4а 114
Київ, Україна, 03142
Адреса електронної пошти:
info@nadzor.ua (Відділ продажів)
to@nadzor.ua (Тех. відділ)
Карта проїзду
Опубліковано 26-07-2019

Як вибрати домофон

Наявність домофону в будинку чи квартирі вирішує відразу кілька питань щодо безпеки, відчинення дверей, спостереження за входом. Тому важливо вибирати цей пристрій з урахуванням усіх тонкощів, які впливатимуть на зручність та надійність його експлуатації. Тим більше, що сьогодні на ринку з'явилося багато «розумної» техніки, яка робить простіше життя.

Раніше домофони були досить простими щодо функціоналу технікою. Найпросунутіші могли похвалитися хіба що наявністю екрана, на який транслювалося зображення з вуличних камер. Зараз у цієї техніки з'явилися багато інших корисних функцій, на зразок можливості розмовляти без допомоги трубки, дивитися зображення на кольоровому екрані, керувати пристроєм за допомогою сенсорної панелі, яку можна навіть переносити по будинку або квартирі. Все це зближує домофон із вже звичними нам смартфонами та планшетами. А така поліфункціональність потребує свідомого вибору.

З чого почати?

Звичайно, з визначення ваших вимог до домофону. Якщо на першому місці стоїть дизайн та ергономічність, то у модельному ряді домофонів ТМ NeoLight досить гарних та високотехнологічних пристроїв. Навіть якщо у квартирі дизайнерський ремонт, такий домофон не виглядатиме в ньому чужорідним елементом.

Якщо важливий додатковий функціонал, варто звернути увагу на спеціальні можливості домофонів. Наприклад, вони можуть записувати відео, програвати музику та голосові повідомлення, можуть керуватися з телефону тощо. Наприклад, так вміють домофони Delta+, Alpha та Alpha+, Omega+ , Largo.

І більшість домофонів від великих виробників на «відмінно» справляються зі своїм основним завданням: відчиняють вхідні двері по команді.

 

Розмір екрана важливий

Зараз екран домофону – це не лише дисплей, на якому видно, хто дзвонить у двері, а й панель керування. Є компактні моделі з діагоналлю 4,3 дюйми. Є моделі з широкими та зручними 10-дюймовими екранами. У сучасних моделях управління здійснюється за допомогою сенсорної клавіатури, але широко поширені пристрої з кнопками. Вибір одного чи іншого типу домофонів – питання смаку. Однак незалежно від типу пристрою, варто вибирати ємнісний екран, який добре знайомий нам за сучасними смартфонами. Від резистивного типу екрану варто виявитися. Він застарів і недоліків у нього більше, ніж переваг.

 

Механічні кнопки чи сенсорна панель

Тут все не так однозначно. Головна перевага моделей із механічними кнопками – це дешевизна. Однак вони легко брудняться, залипають і швидко зношуються. Сенсорні кнопки не зношуються фізично та мають сучасний зовнішній вигляд. Такі моделі дорожчі за кнопкові, але якщо йдеться про великих виробників, то різниця не критична.

Ємнісний сенсорний екран

Такий тип екрану - це сучасне рішення, що стало стандартом у вік сенсорних панелей, які вже на кожному кроці. Такими пристроями легко керувати. А зображення на ємнісному екрані (як ми вже говорили, резистивне – це минуле століття) більш якісне та чітке. Такі екрани довговічні та швидко реагують на дотик. Недоліком у таких пристроїв залишається висока вартість.

 

Інтерфейс домофону

Іншими словами, це те, що ви бачите перед собою, коли керуєте домофоном. Інтерфейс може бути текстовим, коли ви бачите набір команд, з яких потрібно вибрати, та графічним, схожим на інтерфейс операційних систем Windows або iOS.

Текстовий інтерфейс встановлюють на моделях із невисокою вартістю. Однак він практично завжди складний для новачків. Такий інтерфейс розрахований на професіоналів. Потрібен час, щоб до нього звикнути. Графічний інтерфейс робиться інтуїтивно зрозумілим навіть дітям. Враховуючи, що ми всі користуємося смартфонами, розібратися з таким ПО буде просто. Недолік у таких пристроїв той самий: більш висока вартість.

 

Пам'ять

Вона може бути вбудованою або зовнішньою, тобто записувати контент на карту SD. Завдяки вбудованій пам'яті, пристрій може записувати відео або фотографувати людей, які приходили, але не застали вас удома. Скільки відео чи фото може поміститися у пам'яті? Залежить від її обсягу та якості запису. Це означає, що іноді навіть найємнішу пам'ять доведеться чистити від старого відео.

 

Скільки панелей можна підключити?

Кількість панелей важлива, якщо є необхідність керувати домофоном із різних частин будинку чи квартири. Наприклад, одна панель знаходиться біля вхідних дверей, друга на кухні, а третю можна носити із собою. Складніше із камерами. Не всі моделі мають можливість підключати додаткові камери. Якщо у вашого житла є «сліпі зони», що вимагають встановлення додаткових камер, то вибирайте модель з рекомендаціями.

Відеореєстратор у домофоні

Ця функція дозволяє записувати відео від відеопанелі домофону. Є можливість вести запис не завжди, а тільки коли біля домофону відбувається рух. Разом з відео пристрій записує звук.

 

Додаткові функції

Пам'ятайте, ми писали, що сучасні домофони – це «розумна техніка», яка має дуже багато додаткових функцій. Тепер про них докладніше. Якщо потрібно домофон для заміського будинку, то може знадобитися режим медіаплеєра, запису повідомлень, будильника та інших.

За допомогою кількох домофонів у будинку можна спілкуватися за допомогою функції інтеркому. Панель, розміщена в дитячій, перетворює домофон на аудіоняню: батьки почують, якщо дитина заплакала. За допомогою функції «гучний зв'язок» можна покликати домашніх на вечерю, а в офісі – на нараду. Нехай крики з кухні або дзвінки з вітальні до спальні по мобільному залишаться романтичним минулим.

У питанні вибору домофону варто припинити свою увагу саме на тих моделях, з якими легко «спілкуватися». Вся техніка цього призначення виконує свої обов'язки, а додаткові функції приносять задоволення і створюють комфорт. Функції, на зразок вбудованої пам'яті, підтримки картки пам'яті, відеозапису, фоторамки, плеєра та додзвону на мобільний дозволяють інтегрувати систему керування будинком у компактний пристрій, який завжди під рукою.

Сучасні домофони дозволяють не просто відчиняти двері, а й якісно бачити і чути співрозмовника, спілкуватися всередині будинку, бачити, хто приходив, допоки вас не було. З такими пристроями можна бути спокійним за свою безпеку та безпеку житла.

 

Відгуки покупців