Мова: UK
Валюта: грн $1 = грн
Акції 103
Меню
Каталог товарів
Пн-Пт: 9:00 – 18:00
Cб-Нд: 11:00 – 16:00
(044) 390 27 55 (063) 710 64 32 (099) 261 89 43 ВСІ КОНТАКТИ
UK
RU
Відділ продажів
(063) 885 29 00
(050) 918 43 87
(097) 039 14 10
(044) 390 27 55
(099) 261 89 43
(063) 710 64 32
Технічний відділ
(066) 668 68 30
(063) 885 29 01
Відділ монтажу
(097) 039 14 10
(044) 390 27 55
Графік роботи:
Пн-Пт: 9:00 – 18:00
Сб-Нд: 11:00 – 16:00
Адреса магазину та офісу:
Nadzor.ua
вул. Академіка Кримського, 4а 114
Київ, Україна, 03142
Адреса електронної пошти:
info@nadzor.ua (Відділ продажів)
to@nadzor.ua (Тех. відділ)
Карта проїзду
Опубліковано 03-05-2024

Як вибрати карту пам'яті для камер відеоспостереження?

Як обрати карту пам'яті для камери відеоспостереження

У світі сучасних технологій камери відеоспостереження є невід'ємною частиною нашого життя, чи то статичні, чи то ті, що обертаються, чи то встановлені на стелі, чи то такі, що стоять на полиці, чи то приховані, чи то видимі, чи то ті, що працюють у приміщеннях, чи то на відкритому повітрі. Вони присутні як вдома, так і на робочому місці, зафіксувавши те, що ми іноді вважали за краще б залишитися невидимими, але при цьому вдячні за захист, який вони забезпечують.

Навіщо потрібна карта пам'яті?

IP-камери, оснащені слотом для карти пам'яті, можуть використовуватися для безпосереднього запису відео на SD-носій, який вставляється всередину. У цьому разі немає необхідності купувати відеореєстратор, що значно економить кошти під час налаштування системи відеоспостереження.

Припустимо, ви придбали IP-камеру для моніторингу няні в будинку, але у вас немає відеореєстратора, а отже, HDD для зберігання відеофайлів. У такому разі вам доведеться орендувати місце на хмарному сховищі або придбати SD-карту для архівації відеоматеріалів.

Якщо йдеться про повноцінне спостереження з використанням реєстратора, то використання карти пам'яті дасть змогу забезпечити безперервний запис відеопотоку навіть у разі втрати сигналу з реєстратора. Припустимо, у разі втрати зв'язку з реєстратором камера реєструє тривожну подію. Завдяки наявності SD-карти на неї і буде здійснено запис відеоматеріалу, що дасть змогу зберегти важливі дані з камери. Коли сигнал з реєстратора відновиться, відеозапис може бути перенесено на жорсткий диск.

Критерії вибору карти пам'яті для камери

Найважливішою технологією в камерах відеоспостереження є карта пам'яті, яка дає нам змогу переглядати записані ними події. Важливо, щоб зображення було чітким і якісним, тому під час вибору карти пам'яті microSD для камери відеоспостереження необхідно звернути увагу на її ємність, швидкість і надійність. Слід також упевнитися, що карта пам'яті правильно вставлена в роз'єм, щоб уникнути втрати даних.

Карта пам'яті

Ємність карти пам'яті

Як зазвичай кажуть, варто ознайомитися з керівництвом користувача. Там можуть бути корисні рекомендації від виробника, що стосуються конкретної моделі.

Потім потрібно врахувати, як буде використовуватися камера. Чи буде вона працювати безперервно або тільки при виявленні руху? Для безперервної роботи потрібна карта з великим об'ємом пам'яті та високим ресурсом, тоді як для запису під час виявлення руху вимоги нижчі.

Також варто врахувати роздільну здатність камери. Для збереження відео високої роздільної здатності, такого як 1080p або 4k, буде потрібно більше місця.

У загальних рисах, на практиці вибір карти пам'яті може варіюватися від 32ГБ до 512ГБ.

Швидкість читання

Хоча клас швидкості карти пам'яті визначається як швидкість читання, так і запису, для камер відеоспостереження ключовим фактором насправді є швидкість запису - тобто, швидкість, з якою карта пам'яті зберігає дані. Занадто низька швидкість запису може призвести до пропусків кадрів або зависання, що зробить марною установку камери.

Більшість камер відеоспостереження використовують карти пам'яті формату microSD. Тому під час оцінювання продуктивності приділяється увага саме цим картам. Нові моделі карт microSD володіють великим об'ємом пам'яті, що дає змогу здійснювати тривалі відеозаписи (що важливо для камер з безперервним записом). Під час зйомки у форматах Full HD або 4K UHD низька швидкість запису і пропуск кадрів неприпустимі. Рекомендується вибирати карти з мінімальною швидкістю запису 70МБ/с і підтримкою класу швидкості UHS-I Video Speed Class (V30).

Найкращі карти пам'яті для IP камер

Вибір відповідної карти пам'яті для IP камери відіграє ключову роль у надійній та ефективній роботі системи відеоспостереження. Ось кілька прикладів найкращих карт пам'яті та порад щодо їхнього вибору.

  1. Карта пам'яті Kingston MicroSD 64Gb:
    • Переваги: Відомий бренд, надійність, висока швидкість передавання даних.
    • Підходить для: IP камер високої роздільної здатності, що працюють у режимі безперервного запису.
  2. Карта пам'яті SanDisk MicroSD 32Gb:
    • Переваги: Відмінне співвідношення ціна/якість, широкий вибір ємностей.
    • Підходить для: Невеликих систем відеоспостереження з обмеженим бюджетом.
  3. Флеш-карта Hikvision HS-TF-L2/64G micro SD:
    • Переваги: Спеціально розроблена для використання в IP камерах Hikvision, високий ступінь сумісності.
    • Підходить для: IP камер Hikvision, забезпечує стабільну роботу й оптимальну продуктивність.
  4. Карта пам'яті Western Digital MEMORY MICRO SDXC 64GB:
    • Переваги: Технології захисту даних, висока надійність, довгий термін служби.
    • Підходить для: Критично важливих систем відеоспостереження, де потрібен високий рівень збереження даних.

Під час вибору карти пам'яті для IP камери також слід враховувати таке:

  • Ємність карти має бути достатньою для зберігання записів на кілька днів у разі відсутності доступу до архіву.
  • Зверніть увагу на клас швидкості карти, особливо якщо потрібен запис відео високої роздільної здатності.
  • Переважно обирати карти пам'яті від перевірених виробників з хорошою репутацією.
  • Переконайтеся, що обрана карта підтримує необхідні технічні характеристики вашої IP камери (наприклад, формат файлів, швидкість запису тощо)..

Дотримуючись цих порад і вибравши відповідну карту пам'яті, ви забезпечите стабільну і надійну роботу вашої системи відеоспостереження.

Відгуки покупців
Переглянуті товари